Vize ve Oturma İzni İşlemleri

Vize İşlemleri

Vize İşlemleri Türkiye'de eğitim görmek üzere gelecek öğrencilerin, en yakın Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğundan öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Öğrenci vize işlemleri zaman alabilir, bu nedenle kabul mektubunuzu aldığınız anda öğrenci vizesi için başvurmanız önemlidir.Vatandaşlık ülkenize uygulanan Türkiye Cumhuriyeti vize rejimini Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı web sitesinden öğrenebilirsiniz. http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfaİnternet üzerinden vize başvurusu yapma fırsatınız bulunmaktadır. Bu işlem için https://www.konsolosluk.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

white and red labeled box
white and red labeled box

Oturma İzni

İkamet İzni İşlemleri Türkiye'ye varışınızın ardından ve üniversite kaydınızı tamamladıktan sonra yapmanız gereken en önemli şey, ikamet izni başvurusunda bulunmaktır. https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresindeki başvuru formunu doldurduktan sonra, randevu günü ve saatinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne veya üniversitenizin uluslararası öğrenci ofisinden evrak teslim etmek üzere gitmelisiniz. Başvurunuz sonrası alacağınız ikamet kartınız ve yabancı kimlik (YU) numaranız ile Türkiye'de kaldığınız sürece tüm resmi işlemleri gerçekleştirebileceksiniz.İkamet kartınızın süresi dolmadıysa, Türkiye'ye giriş veya çıkış yaparken kullanılabilir ve bu nedenle yeni bir vize almanıza gerek kalmaz. İkamet izninizin geçerlilik süresi dolmadan önce yenilemeniz önemlidir.Öğrenci olarak ikamet başvuru ücretinden muafsınız, yalnızca kart ücretini ödemeniz gerekmektedir.

Oturma İzni için gerekli belgeler:

  1. Başvuru Formu:

  2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.)

  3. Dört Adet Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş,biyometrik fotoğraf olmalıdır.

  4. Geçerli Sağlık Sigortası:

  5. Öğrenci Belgesi: Kayıtlı olunan üniversiteden alınacak bu belge e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli şekilde olmalıdır.

  6. Adres Bilgilerinizi Gösteren Belge: Adres bilgi ve belgeleriniz güncel, açık ve anlaşılır olmalıdır (Örneğin; yurtta kalıyorsanız yurt yönetiminden alacağınız imzalı/kaşeli belge, kiracı olarak kalıyorsanız noter onaylı kira sözleşmesi gibi).

  7. İkamet İzni Belge Bedeli:

Ücretsiz Destek ve En uygun fiyatlı Sağlık Sigortası desteği için bize whatsapp'dan yaza bilirsiniz